KAME

KAME

Frisk diabetiker

DiabetesPosted by Kerstin Eriksson Wed, February 13, 2013 20:45:44

Min diabetesresa verkar ligga på topp just nu. Om några veckor är det dags att kolla mig igen. Själv tycker jag att allt är toppen alltså måste mina värden fortfarande vara bra. Något annat är inte tänkbart.

Jag börjar bli i ropet smiley. Diabetesportalen har publicerat min nedskrivna diabetesresa. Många är de som skrivit till mig och grattat mig, vilket jag tycker känns underbart. Tänk att mina ord ger någon annan en upplevelse och inspiration till att påbörja sin egen resa till frisk diabetiker.

Expressen hörde av sig och vill använda mig i samband med Anns bok "Ett sötare blod". De ska göra en liten artikel om blodsocker och hjärt- och kärlsjukdomar och ville ha med någon som har diabetes och dessa sjukdomar i släkten. Det har ju definitivt jag, mamma dog av hjärtinfarkt, pappa hade det men klarade sig och min äldsta bror fick en massiv hjärtinfarkt men klarade sig mirakulöst nog. Så nog är det så att generna inte är de bästa. Men genom en total kostomläggning där socker, mjöl och stärkelserika rotfrukter mm är bannlyst har jag lyckats vända min sjukdom till att bli en icke-sjukdom.

Diabetesen kommer alltid att finnas latent men genom att se alla mediciner jag kunnat sluta med, OCH inte vill ha tillbaka, fungerar det för mig. Jag tar 6 månader i taget, mellan sköterske-kontroll och läkarkontrollen. Att tro att det inte kan komma tillbaka är alltför naivt. Fråga mig om 15 år hur jag mår så kan vi göra en utvärdering.

Jag uppmanar ingen att göra en resa som min, däremot uppmuntrar jag om någon frågar mig. Jag hänvisar till sidor som jag själv haft mycket nytta av. Både för information och recept. Fast det gäller att välja med omsorg, jag tycker inte alla tips är bra eller rättare sagt de passar inte mig.