KAME

Nu är det dags...igenDiabetes

Posted by Kerstin Eriksson Sun, April 23, 2017 06:43:12

Jaha, nu ska det äntligen ske...igen! Jag ska minimera mina fettvalkar och förhoppningsvis få bukt med mitt blodsocker som svallar i takt med valkarna!
När kilona packas på orkar jag inte så speciellt mycket. Huvudet snurrar värre än vanligt vad nu det kan bero på. Kanske ska jag ta och kolla blodtrycket, det var ju ett tag sedan.

I natt gick jag med i Viktklubben (AB) så det är väl 17 om jag inte ska ta mig i kragen och bearbeta fettetBlog imageJag hr tillräckligt med foton för att bli motiverad!!!!

ReaktionerDiabetes

Posted by Kerstin Eriksson Fri, February 15, 2013 17:20:19

Idag vid det sedvanliga besöket på caféet i Valla satt artikeln från Expressen på anslagstavlan. Dessutom låg en på bordet inne i rummet där vi sitter. Den föregicks av tystnad kan man säga. Det var bara två personer som nämnde den. När jag för en gångs skull är lite av en celebritetsmiley tiger de ihjäl det. Besvikelsen är enormsmiley. Fast det gick snabbt över och lika glad är jag för det men gladast är nog R. Enligt säkra källor var det sonen som hade arrangerat det hela, han höll sig därifrån(undrar varför).Sonen påstår att en gammal granne var upphovet till det hela. Han hade nämligen läst tidningen och fått lite ideer. Hmmm undrar om de inte hjälptes åtsmiley Skulle vara likt dem. Förmodligen var de glada att de kände dagens celebritet!

Nämnde det på skämt till två kollegor och de blev mycket intresserade. Mailade över artikeln till den ena. Det visade sig att hon ätit "min" kost i fyra veckor. Hurra för henne!

Frisk diabetikerDiabetes

Posted by Kerstin Eriksson Wed, February 13, 2013 20:45:44

Min diabetesresa verkar ligga på topp just nu. Om några veckor är det dags att kolla mig igen. Själv tycker jag att allt är toppen alltså måste mina värden fortfarande vara bra. Något annat är inte tänkbart.

Jag börjar bli i ropet smiley. Diabetesportalen har publicerat min nedskrivna diabetesresa. Många är de som skrivit till mig och grattat mig, vilket jag tycker känns underbart. Tänk att mina ord ger någon annan en upplevelse och inspiration till att påbörja sin egen resa till frisk diabetiker.

Expressen hörde av sig och vill använda mig i samband med Anns bok "Ett sötare blod". De ska göra en liten artikel om blodsocker och hjärt- och kärlsjukdomar och ville ha med någon som har diabetes och dessa sjukdomar i släkten. Det har ju definitivt jag, mamma dog av hjärtinfarkt, pappa hade det men klarade sig och min äldsta bror fick en massiv hjärtinfarkt men klarade sig mirakulöst nog. Så nog är det så att generna inte är de bästa. Men genom en total kostomläggning där socker, mjöl och stärkelserika rotfrukter mm är bannlyst har jag lyckats vända min sjukdom till att bli en icke-sjukdom.

Diabetesen kommer alltid att finnas latent men genom att se alla mediciner jag kunnat sluta med, OCH inte vill ha tillbaka, fungerar det för mig. Jag tar 6 månader i taget, mellan sköterske-kontroll och läkarkontrollen. Att tro att det inte kan komma tillbaka är alltför naivt. Fråga mig om 15 år hur jag mår så kan vi göra en utvärdering.

Jag uppmanar ingen att göra en resa som min, däremot uppmuntrar jag om någon frågar mig. Jag hänvisar till sidor som jag själv haft mycket nytta av. Både för information och recept. Fast det gäller att välja med omsorg, jag tycker inte alla tips är bra eller rättare sagt de passar inte mig.